0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
kapusta kiszona
10 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby na moczyć, posiekać, przesmażyć z cebulą na oleju.
  2. Z mąki 1/2 szklanki wody i jajka zagnieść ciasto.
  3. Kapustę posiekać, ugotować, dodać grzyby, przyprawić.
  4. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka np. szklanką.
  5. Nakładać farsz na środek kółek, zlepiać, gotować.
  6. Gotowe pierogi posypać podsmażoną cebulką.
  7. Smacznego!!!

Opis

Przepis na tradycyjne pierogi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!