0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
kapusta kiszona
10 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby na moczyć, posiekać, przesmażyć z cebulą na oleju.
  2. Z mąki 1/2 szklanki wody i jajka zagnieść ciasto.
  3. Kapustę posiekać, ugotować, dodać grzyby, przyprawić.
  4. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka np. szklanką.
  5. Nakładać farsz na środek kółek, zlepiać, gotować.
  6. Gotowe pierogi posypać podsmażoną cebulką.
  7. Smacznego!!!

Opis

Przepis na tradycyjne pierogi

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!