Pierogi z kapustą i grzybami

m7
Pierogi z kapustą i grzybami

0

0 / 0

Przepis na tradycyjne pierogi

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


36 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

40 dek. mąka pszenna tortowa

70 dek. kapusta kiszona

10 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Grzyby na moczyć, posiekać, przesmażyć z cebulą na oleju.

2

Z mąki 1/2 szklanki wody i jajka zagnieść ciasto.

3

Kapustę posiekać, ugotować, dodać grzyby, przyprawić.

4

Ciasto rozwałkować, wycinać kółka np. szklanką.

5

Nakładać farsz na środek kółek, zlepiać, gotować.

6

Gotowe pierogi posypać podsmażoną cebulką.

7

Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły