Pierogi z kapustą i grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z kapustą i grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977250063.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na tradycyjne pierogi
0
0 / 0
Przepis na tradycyjne pierogi
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
36 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
40 dag. mąka pszenna tortowa
70 dag. kapusta kiszona
10 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Grzyby na moczyć, posiekać, przesmażyć z cebulą na oleju.
2
Z mąki 1/2 szklanki wody i jajka zagnieść ciasto.
3
Kapustę posiekać, ugotować, dodać grzyby, przyprawić.
4
Ciasto rozwałkować, wycinać kółka np. szklanką.
5
Nakładać farsz na środek kółek, zlepiać, gotować.
6
Gotowe pierogi posypać podsmażoną cebulką.
7
Smacznego!!!