0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
kapusta kiszona
10 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby na moczyć, posiekać, przesmażyć z cebulą na oleju.
  2. Z mąki 1/2 szklanki wody i jajka zagnieść ciasto.
  3. Kapustę posiekać, ugotować, dodać grzyby, przyprawić.
  4. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka np. szklanką.
  5. Nakładać farsz na środek kółek, zlepiać, gotować.
  6. Gotowe pierogi posypać podsmażoną cebulką.
  7. Smacznego!!!

Opis

Przepis na tradycyjne pierogi

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!