Pierogi z kapustą i grzybami

m7

odsmażone najlepsze
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
odsmażone najlepsze
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1.50 łyżecz. drożdże
1 szkl. woda
2 łyżka masło
40 dag. pieczarki
60 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. masło
Przygotowanie
Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrabiamy ciasto z podanych składników.
Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.
Pierogi najlepiej smakują odsmażane.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
65
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.