0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1.5 Łyżeczki
drożdże
1 Szklanka
woda
2 Łyżki
masło
40 Dekagramów
pieczarki
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Wyrabiamy ciasto z podanych składników.
  3. Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.
  4. Pierogi najlepiej smakują odsmażane.

Opis

odsmażone najlepsze

Podobne przepisy

Pierogi wegetariańskie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi wegetariańskie

Pulpety w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pulpety w sosie pomidorowym

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Kapusta wigilijna.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kapusta wigilijna.

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!