0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1.5 Łyżeczki
drożdże
1 Szklanka
woda
2 Łyżki
masło
40 Dekagramów
pieczarki
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Wyrabiamy ciasto z podanych składników.
  3. Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.
  4. Pierogi najlepiej smakują odsmażane.

Opis

odsmażone najlepsze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!