Pierogi z kapustą i grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi z kapustą i grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4068-1702057744882.jpeg&w=3840&q=75)
odsmażone najlepsze
0
0 / 0
odsmażone najlepsze
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
50 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1.50 łyżecz. drożdże
1 szkl. woda
2 łyżka masło
40 dag. pieczarki
60 dag. mąka pszenna tortowa
10 dag. masło
Przygotowanie
1
Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.
2
Wyrabiamy ciasto z podanych składników.
3
Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.
4
Pierogi najlepiej smakują odsmażane.