Pierogi z kapustą i grzybami

m7
Pierogi z kapustą i grzybami

0

0 / 0

odsmażone najlepsze

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1.50 łyżeczka drożdże

1 szkl. woda

2 łyżka masło

40 dek. pieczarki

60 dek. mąka pszenna tortowa

10 dek. masło

Przygotowanie


1

Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.

2

Wyrabiamy ciasto z podanych składników.

3

Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.

4

Pierogi najlepiej smakują odsmażane.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły