0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1.5 Łyżeczki
drożdże
1 Szklanka
woda
2 Łyżki
masło
40 Dekagramów
pieczarki
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
10 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę najpierw płuczemy w wodzie, następnie gotujemy w małej ilości wody. Kapustę studzimy i odciskamy z nadmiaru wody. Pieczarki kroimy i dusimy na maśle do odparowania wody. Cebulkę szklimy na oleju. Kapustę, cebulę i pieczarki mielimy w maszynce do mięsa lub drobno kroimy. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Wyrabiamy ciasto z podanych składników.
  3. Z ciasta należy wykroić małe krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy od chwili wypłynięcia około 4-5 minut.
  4. Pierogi najlepiej smakują odsmażane.

Opis

odsmażone najlepsze

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pulpety w sosie pomidorowym

Łatwy Do 3 godz
Pulpety w sosie pomidorowym

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!