0

Składniki

2 Szczypty
sól
3 Szczypty
sól, pieprz
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
cebula
10 Dekagramów
grzyby suszone
30 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzybki moczymy ok 30 min ,gotujemy w tej samej wodzie.
  2. Cebulkę poszatkować,zarumienić na oleju
  3. Kapustę pokroić dodać do niej cebule i grzyby,zagotować ok 45 min
  4. Dobrze odcedzić i przyprawić.
  5. Z maki,wody i soli wyrabiamy ciasto waøkujemy
  6. wykrawamy szklanka krążki, nakladamy farsz, zlepiamy brzegi
  7. Gotujemy w osolonej wodzie ok 4 min

Opis

Moi chłopcy się nimi zajadają

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!