Pierogi z kapustą i grzybami

m7
Pierogi z kapustą i grzybami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Moi chłopcy się nimi zajadają

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. sól

3 szczyp. sól, pieprz

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jajko

2 szt. cebula

10 dag. grzyby suszone

30 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


Grzybki moczymy ok 30 min ,gotujemy w tej samej wodzie.

Cebulkę poszatkować,zarumienić na oleju

Kapustę pokroić dodać do niej cebule i grzyby,zagotować ok 45 min

Dobrze odcedzić i przyprawić.

Z maki,wody i soli wyrabiamy ciasto waøkujemy

wykrawamy szklanka krążki, nakladamy farsz, zlepiamy brzegi

Gotujemy w osolonej wodzie ok 4 min

Wartości odżywcze na porcję


Energia

279

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły