0

Składniki

2 Szczypty
sól
3 Szczypty
sól, pieprz
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
cebula
10 Dekagramów
grzyby suszone
30 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzybki moczymy ok 30 min ,gotujemy w tej samej wodzie.
  2. Cebulkę poszatkować,zarumienić na oleju
  3. Kapustę pokroić dodać do niej cebule i grzyby,zagotować ok 45 min
  4. Dobrze odcedzić i przyprawić.
  5. Z maki,wody i soli wyrabiamy ciasto waøkujemy
  6. wykrawamy szklanka krążki, nakladamy farsz, zlepiamy brzegi
  7. Gotujemy w osolonej wodzie ok 4 min

Opis

Moi chłopcy się nimi zajadają

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!