1

Składniki

400 Mililitrów
ciepła woda
1 Kilogram
mąka pszenna
500 Gramów
kapusta kiszona
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wsypać do miski dolewać po trochu wody ciepłej ale nie gorącej, wyrobić ciasto. Po przekrojeniu ciasta muszą być małe pęcherzyki powietrza.
  2. Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać kółka szklanką.
  3. Ugotować kapustę z liściem laurowym i trzema kulkami ziela angielskiego. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną, wrzucić na olej i smażyć ok 15 minut. Gotowe pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą, przyprawić do smaku. Kółka nadziewać farszem z kapusty i grzybów i formować pieróg. Uwaga wody może być więcej lub mniej dlatego dolewać ostroznie.

Opis

Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz
Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!