Pierogi z kapustą i grzybami
m7
Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.
1
0 / 0
Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
400 ciepła woda
1 kg mąka pszenna
500 g kapusta kiszona
250 g pieczarki
1 szt. cebula
Przygotowanie
Mąkę wsypać do miski dolewać po trochu wody ciepłej ale nie gorącej, wyrobić ciasto. Po przekrojeniu ciasta muszą być małe pęcherzyki powietrza.
Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać kółka szklanką.
Ugotować kapustę z liściem laurowym i trzema kulkami ziela angielskiego. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną, wrzucić na olej i smażyć ok 15 minut. Gotowe pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą, przyprawić do smaku. Kółka nadziewać farszem z kapusty i grzybów i formować pieróg. Uwaga wody może być więcej lub mniej dlatego dolewać ostroznie.