1

Składniki

400 Mililitrów
Ciepła woda
1 Kilogram
mąka pszenna
500 Gramów
kapusta kiszona
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wsypać do miski dolewać po trochu wody ciepłej ale nie gorącej, wyrobić ciasto. Po przekrojeniu ciasta muszą być małe pęcherzyki powietrza.
  2. Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać kółka szklanką.
  3. Ugotować kapustę z liściem laurowym i trzema kulkami ziela angielskiego. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną, wrzucić na olej i smażyć ok 15 minut. Gotowe pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą, przyprawić do smaku. Kółka nadziewać farszem z kapusty i grzybów i formować pieróg. Uwaga wody może być więcej lub mniej dlatego dolewać ostroznie.

Opis

Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!