Example thumb
1

Składniki

400 Mililitrów
Ciepła woda
1 Kilogram
mąka pszenna
500 Gramów
kapusta kiszona
250 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę wsypać do miski dolewać po trochu wody ciepłej ale nie gorącej, wyrobić ciasto. Po przekrojeniu ciasta muszą być małe pęcherzyki powietrza.
  2. Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać kółka szklanką.
  3. Ugotować kapustę z liściem laurowym i trzema kulkami ziela angielskiego. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną, wrzucić na olej i smażyć ok 15 minut. Gotowe pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą, przyprawić do smaku. Kółka nadziewać farszem z kapusty i grzybów i formować pieróg. Uwaga wody może być więcej lub mniej dlatego dolewać ostroznie.

Opis

Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!