Pierogi z kapustą i grzybami

m7
Pierogi z kapustą i grzybami

1

0 / 0

Pierogi są pyszne ale trochę pracochłonne :))))) polecam jeść z cebulką i boczkiem podsmażonym i popijać domowym barszczem.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

400 ciepła woda

1 kg mąka pszenna

500 g kapusta kiszona

250 g pieczarki

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Mąkę wsypać do miski dolewać po trochu wody ciepłej ale nie gorącej, wyrobić ciasto. Po przekrojeniu ciasta muszą być małe pęcherzyki powietrza.

2

Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać kółka szklanką.

3

Ugotować kapustę z liściem laurowym i trzema kulkami ziela angielskiego. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę drobną, wrzucić na olej i smażyć ok 15 minut. Gotowe pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą, przyprawić do smaku. Kółka nadziewać farszem z kapusty i grzybów i formować pieróg. Uwaga wody może być więcej lub mniej dlatego dolewać ostroznie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

727

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

151

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły