Pierogi z kapustą - farsz

m7
Pierogi z kapustą - farsz

0

0 / 0

Farsz z kiszonej kapusty, suszonych grzybów, cebuli i pieczarek to idealne nadzienie do pierogów. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. To świetny wybór na wigilię, jak i codzienny obiad. Życzymy smacznego!

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 szt. cebula

7 szt. grzyby suszone

1 łyżka sól

25 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy drobno siekamy.

2

Grzyby moczymy, potem gotujemy wraz z pieczarkami. Mielimy i dodajemy do kapusty.

3

Na patelni na maśle smażymy pokrojoną cebulkę, dodajemy kapustę i grzyby ,smażymy razem, dodajemy sól i pieprz.

4

Nakładamy farsz do pierogów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły