Pierogi z kapustą - farsz
m7
Farsz z kiszonej kapusty, suszonych grzybów, cebuli i pieczarek to idealne nadzienie do pierogów. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. To świetny wybór na wigilię, jak i codzienny obiad. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Farsz z kiszonej kapusty, suszonych grzybów, cebuli i pieczarek to idealne nadzienie do pierogów. Jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. To świetny wybór na wigilię, jak i codzienny obiad. Życzymy smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
50 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 szt. cebula
7 szt. grzyby suszone
1 łyżka sól
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Kapustę gotujemy drobno siekamy.
Grzyby moczymy, potem gotujemy wraz z pieczarkami. Mielimy i dodajemy do kapusty.
Na patelni na maśle smażymy pokrojoną cebulkę, dodajemy kapustę i grzyby ,smażymy razem, dodajemy sól i pieprz.
Nakładamy farsz do pierogów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.