0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
Wrzątek
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
Jagody
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.
  2. Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.
  3. Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.
  4. Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut.
  5. Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.
  6. Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem

Opis

Wszyscy kochają pierogi

Podobne przepisy

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kapusta wigilijna.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kapusta wigilijna.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!