Pierogi z jagodami
eluchap
Wszyscy kochają pierogi
0
3.3 / 25
Wszyscy kochają pierogi
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżeczka sól
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. wrzątek
1 łyżka masło
50 dek. jagody
Przygotowanie
1
Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.
2
Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.
3
Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.
4
Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut.
5
Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.
6
Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem