Pierogi z jagodami

eluchap
Pierogi z jagodami

0

3.3 / 25

Wszyscy kochają pierogi

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. wrzątek

1 łyżka masło

50 dek. jagody

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.

2

Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.

3

Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.

4

Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut.

5

Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.

6

Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły