Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
Wrzątek
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
Jagody
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.
  2. Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.
  3. Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.
  4. Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut.
  5. Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.
  6. Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem

Opis

Wszyscy kochają pierogi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!