Pierogi z jagodami
m7
Dobre na śniadanie, kolację i przekąskę- pierogi z jagodami. Szczególnie w sezonie letnim.
0
0 / 0
Dobre na śniadanie, kolację i przekąskę- pierogi z jagodami. Szczególnie w sezonie letnim.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
2 szkl. czarne jagody
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać).
2
Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi.
3
W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi.
4
Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.