Pierogi z jagodami

m7
Pierogi z jagodami

0

0 / 0

Dobre na śniadanie, kolację i przekąskę- pierogi z jagodami. Szczególnie w sezonie letnim.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

2 szkl. czarne jagody

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać).

2

Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi.

3

W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi.

4

Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły