Pierogi wigilijne

ancia999809
Pierogi wigilijne

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. wegeta

500 g kapusta kiszona

1 łyżecz. sól, pieprz

3.40 szt. cebula biała

1 kostka smalec

1 łyżecz. kminek rzymski mielony

250 g mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. ciepła woda

Przygotowanie


1

Farsz przygotowanie: Kapustę kiszoną obgotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić z wody i posiekać. Pokrojoną w kostkę cebulę smażyć na złocisty kolor na smalcu (nie przesadzić ze smalcem, aby pierogi się nie rozkleiły). Po tym czasie dodać do kapusty kiszonej, przyprawić solą i pieprzem według własnego uznania. Smażyć kolejne 10 minut. Ja robię więcej farszu, ponieważ używam tego samego farszu do pierogów i krokietów.

2

Pierogi przygotowanie: Ulepić pierogi z mąki Lubella z przygotowanym farszem. Gotować około 7 minut na wolnym ogniu w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć na smalcu (w zależności od upodobania dodawać smalec) cebulkę pokrojoną w kostkę lub plasterki do pierogów. Można ją nieco doprawić solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

496

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły