Pierogi wegetariańskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Pierogi wegetariańskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974609024.jpeg&w=3840&q=75)
Przedstawiamy bezmięsna wersję pierogów z kapustą kiszoną, suszonymi borowikami oraz pieczarkami. Świetny pomysł na świąteczną kolację. Koniecznie sprawdź nasz wyjątkowy przepis na wegetariańskie pierogi. Nie zawiedziesz się!
0
0 / 0
Przedstawiamy bezmięsna wersję pierogów z kapustą kiszoną, suszonymi borowikami oraz pieczarkami. Świetny pomysł na świąteczną kolację. Koniecznie sprawdź nasz wyjątkowy przepis na wegetariańskie pierogi. Nie zawiedziesz się!
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jajko
120 gorąca woda
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
0.50 kg kapusta kiszona
500 g suszone borowiki
2 szt. pieczarki
1 łyżka masło
1 szt. tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, jajko, wodę i łyżkę oliwy.
Ciasto zagniatamy, a następnie zawijamy w folię i odstawiamy na 30 min.
Blat posypujemy mąką.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Następnie wykrawamy szklanką kółka.
Cebulę kroimy i szklimy na maśle.
Dodajemy obrane i poszatkowane pieczarki, namoczone i odsączone borowiki oraz kapustę. Wszystkie te składniki dusimy do miękkości.
Gotowym farszem wypełniamy ciasto pierogowe i sklejamy.
Gotujemy w osolonym wrzątku do czasu wypłynięcia.