0

Składniki

1 Kilogram
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
jajko
120 Mililitrów
Gorąca woda
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Sztuka
cebula
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
500 Gramów
Suszone borowiki
2 Sztuki
pieczarki
1 Łyżka
masło
1 Sztuka
Tymbark Czarna porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, jajko, wodę i łyżkę oliwy.
  2. Ciasto zagniatamy, a następnie zawijamy w folię i odstawiamy na 30 min.
  3. Blat posypujemy mąką.
  4. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Następnie wykrawamy szklanką kółka.
  5. Cebulę kroimy i szklimy na maśle.
  6. Dodajemy obrane i poszatkowane pieczarki, namoczone i odsączone borowiki oraz kapustę. Wszystkie te składniki dusimy do miękkości.
  7. Gotowym farszem wypełniamy ciasto pierogowe i sklejamy.
  8. Gotujemy w osolonym wrzątku do czasu wypłynięcia.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Tarta z serem i grzybami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tarta z serem i grzybami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i barszczem

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łazanki z kapustą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!