Pierogi wegetariańskie z borowikami i kapustą

Lubella
Pierogi wegetariańskie z borowikami i kapustą

0

0 / 0

Przedstawiamy bezmięsna wersję pierogów z kapustą kiszoną, suszonymi borowikami oraz pieczarkami. Świetny pomysł na świąteczną kolację. Koniecznie sprawdź nasz wyjątkowy przepis na wegetariańskie pierogi. Nie zawiedziesz się!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jajko

120 gorąca woda

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula

0.50 kg kapusta kiszona

500 g suszone borowiki

2 szt. pieczarki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli, jajko, wodę i łyżkę oliwy.

2

Ciasto zagniatamy, a następnie zawijamy w folię i odstawiamy na 30 min.

3

Blat posypujemy mąką.

4

Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Następnie wykrawamy szklanką kółka.

5

Cebulę kroimy i szklimy na maśle.

6

Dodajemy obrane i poszatkowane pieczarki, namoczone i odsączone borowiki oraz kapustę. Wszystkie te składniki dusimy do miękkości.

7

Gotowym farszem wypełniamy ciasto pierogowe i sklejamy.

8

Gotujemy w osolonym wrzątku do czasu wypłynięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1431

kcal

Białka

64

gram

Węglowodany

237

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły