Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wigilijne pierogi z kaszą perłową, podgrzybkami suszonymi i dorszem. Polane przesmażona cebulka na maśle. Rozpływają się w ustach bo ciasto jest delikatne. Co roku pierogi są u mnie na Wigilii i nie wyobrażam sobie bez nich świąt.
Ciasto na pierogi: |
|||
300 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
2 | Łyżki |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
200 | Mililitrów |
Gorąca woda
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Farsz: |
|||
0.5 | Szklanki |
Kasza jęczmienna perłowa
|
|
30 | Gramów |
Suszone grzyby
|
|
300 | Gramów |
filet z dorsza
|
|
1 | Łyżeczka |
sól, pieprz
|
|
6 | Łodyg |
Natka pietruszki
|
|
1 | Łyżka |
Masło klarowane
|
|
1 | Sztuka | ||
Pozostałe: |
|||
1 | Łyżka |
Masło klarowane
|
|
1 | Łyżeczka |
Pieprz czerwony
|
|
1 | Łyżka |
Natka pietruszki
|
|
1 | Sztuka | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |