Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Polski, niezawodny klasyk czyli pierogi ruskie. Prosty przepis na ciasto pierogowe, przepełniony smakiem farsz i chrupiąca, maślana cebulka.
Ciasto: |
|||
500 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
1 | Sztuka |
żółtko jaja kurzego
|
|
0.5 | Szklanki |
woda
|
|
0.5 | Szklanki |
mleko
|
|
1 | Łyżeczka |
masło
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Farsz: |
|||
1.5 | Kilograma |
ziemniaki
|
|
250 | Gramów |
twaróg
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Łyżki |
Olej rzepakowy
|
|
2 | Szczypty |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz czarny
|
|
Dodatkowo: |
|||
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |