0

Składniki

2 Szklanki
500 Gramów
Ser biały tłusty
500 Gramów
ziemniaki
2 Łyżki
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Łyżeczki
masło
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować, odcedzić i gorące dokładnie roztłuc tak, aby nie było grudek. Zostawić do wystygnięcia.
  2. Biały ser pokruszyć, rozgnieść w rękach lub widelcem. Wymieszać razem z ziemniakami, solą oraz pieprzem.
  3. Masło przełożyć na patelnie, dodać cebulkę, którą należy zeszklić. Później należy dodać to do wcześniej przygotowanej mieszanki. Wszystko należy wymieszać.
  4. Szklanką wycinać kółka z ciasta, a na środek dodawać małą łyżkę farszu. Składać na pół i zlepiać brzegi.
  5. Pierogi najlepiej układać na talerzach posypanymi mąka. Zagotować wodę, posolić i gotowe pierogi wrzucać do gotującej się wody. Dodatkiem może być śmietana 18%. SMACZNEGO!

Opis

Podobne przepisy

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Przepis
Średni Do 2 godz
Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!