Pierogi Ruskie

madzia
Pierogi Ruskie

0

4.8 / 4

6

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta poznańska

500 g ser biały tłusty

500 g ziemniaki

2 łyżka sól, pieprz

1 szt. cebula

2 łyżeczka masło

Przygotowanie


1

Ziemniaki ugotować, odcedzić i gorące dokładnie roztłuc tak, aby nie było grudek. Zostawić do wystygnięcia.

2

Biały ser pokruszyć, rozgnieść w rękach lub widelcem. Wymieszać razem z ziemniakami, solą oraz pieprzem.

3

Masło przełożyć na patelnie, dodać cebulkę, którą należy zeszklić. Później należy dodać to do wcześniej przygotowanej mieszanki. Wszystko należy wymieszać.

4

Szklanką wycinać kółka z ciasta, a na środek dodawać małą łyżkę farszu. Składać na pół i zlepiać brzegi.

5

Pierogi najlepiej układać na talerzach posypanymi mąka. Zagotować wodę, posolić i gotowe pierogi wrzucać do gotującej się wody. Dodatkiem może być śmietana 18%. SMACZNEGO!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły