3

Składniki

5 Szczypt
sól
1 Szklanka
twaróg
1 Szklanka
ziemniaki
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
  2. Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
  3. Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.

Opis

Pierogi ruskie

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!