3

Składniki

5 Szczypt
sól
1 Szklanka
twaróg
1 Szklanka
ziemniaki
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
  2. Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
  3. Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.

Opis

Pierogi ruskie

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!