Example thumb
3

Składniki

5 Szczypt
sól
1 Szklanka
twaróg
1 Szklanka
ziemniaki
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
  2. Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
  3. Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.

Opis

Pierogi ruskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!