Pierogi ruskie

m7

Pierogi ruskie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
232
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Pierogi ruskie
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
5 szczyp. sól
1 szkl. twaróg
1 szkl. ziemniaki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. cebula
2 łyżka olej
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
232
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.