Pierogi ruskie

m7
Pierogi ruskie

3

0 / 0

Pierogi ruskie

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

5 szcz. sól

1 szkl. twaróg

1 szkl. ziemniaki

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. cebula

2 łyżka olej

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.

2

Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.

3

Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły