3

Składniki

5 Szczypt
sól
1 Szklanka
twaróg
1 Szklanka
ziemniaki
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
  2. Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
  3. Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.

Opis

Pierogi ruskie

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!