Pierogi ruskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi ruskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880674.jpeg&w=3840&q=75)
Pierogi ruskie
3
0 / 0
Pierogi ruskie
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
5 szczyp. sól
1 szkl. twaróg
1 szkl. ziemniaki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. cebula
2 łyżka olej
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze zmielonymi ziemniakami. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać sól, pieprz i wszystko razem wymieszać.
2
Ciasto zagnieść na stolnicy łączyć mąkę z wodą.
3
Wałkować i wykrawać szklanką krążki, które wypełniać farszem. Gotować w osolonej wodzie aż wypłyną, wybrać cedzakową.