Pierogi ruskie

m7

do tego jeszcze bukiet surówek i pyszny obiadek gotowy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1376
kcal
Białka
61
gram
Węglowodany
246
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
do tego jeszcze bukiet surówek i pyszny obiadek gotowy
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. cebula
80 dag. ziemniaki
35 dag. ser biały
Przygotowanie
Mąkę przesiać na stolnicę i zalać ją szklankę wrzątku.
Pomieszać drewnianą łyżką i jak tylko lekko przestygnie zacząć od razu wyrabiać.
Odrywać kawałek ciasta i rozwałkowywać resztę ciasta trzymać w ciepłym miejscu aby zbytnio się nie wystygło (może być przykryte miską).
Cebulkę posypać wegetą i zeszklić na oleju. następnie dodać do przeciśniętych przez praskę ugotowanych ziemniaków i sera białego.
Całość dokładnie wyrobić dodając sól i dużo pieprzu świeżo mielonego.
Powstałym nadzieniem wypełniać wycięte szklanką ciasto i dokładnie zlepiać brzegi.
W razie konieczności dorobić ciasto.
Pamiętając o ponownym zagotowaniu wody.
Gotować ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1376
kcal
Białka
61
gram
Węglowodany
246
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.