Pierogi ruskie

m7
Pierogi ruskie

0

0 / 0

do tego jeszcze bukiet surówek i pyszny obiadek gotowy

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. cebula

80 dek. ziemniaki

35 dek. ser biały

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać na stolnicę i zalać ją szklankę wrzątku.

2

Pomieszać drewnianą łyżką i jak tylko lekko przestygnie zacząć od razu wyrabiać.

3

Odrywać kawałek ciasta i rozwałkowywać resztę ciasta trzymać w ciepłym miejscu aby zbytnio się nie wystygło (może być przykryte miską).

4

Cebulkę posypać wegetą i zeszklić na oleju. następnie dodać do przeciśniętych przez praskę ugotowanych ziemniaków i sera białego.

5

Całość dokładnie wyrobić dodając sól i dużo pieprzu świeżo mielonego.

6

Powstałym nadzieniem wypełniać wycięte szklanką ciasto i dokładnie zlepiać brzegi.

7

W razie konieczności dorobić ciasto.

8

Pamiętając o ponownym zagotowaniu wody.

9

Gotować ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły