Pierogi ruskie

m7
Pierogi ruskie

Średnia 0 / 0

Oceń!

do tego jeszcze bukiet surówek i pyszny obiadek gotowy

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. cebula

80 dag. ziemniaki

35 dag. ser biały

Przygotowanie


Mąkę przesiać na stolnicę i zalać ją szklankę wrzątku.

Pomieszać drewnianą łyżką i jak tylko lekko przestygnie zacząć od razu wyrabiać.

Odrywać kawałek ciasta i rozwałkowywać resztę ciasta trzymać w ciepłym miejscu aby zbytnio się nie wystygło (może być przykryte miską).

Cebulkę posypać wegetą i zeszklić na oleju. następnie dodać do przeciśniętych przez praskę ugotowanych ziemniaków i sera białego.

Całość dokładnie wyrobić dodając sól i dużo pieprzu świeżo mielonego.

Powstałym nadzieniem wypełniać wycięte szklanką ciasto i dokładnie zlepiać brzegi.

W razie konieczności dorobić ciasto.

Pamiętając o ponownym zagotowaniu wody.

Gotować ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1376

kcal

Białka

61

gram

Węglowodany

246

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły