Example thumb
0

Składniki

3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
cebula
80 Dekagramów
ziemniaki
35 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać na stolnicę i zalać ją szklankę wrzątku.
  2. Pomieszać drewnianą łyżką i jak tylko lekko przestygnie zacząć od razu wyrabiać.
  3. Odrywać kawałek ciasta i rozwałkowywać resztę ciasta trzymać w ciepłym miejscu aby zbytnio się nie wystygło (może być przykryte miską).
  4. Cebulkę posypać wegetą i zeszklić na oleju. następnie dodać do przeciśniętych przez praskę ugotowanych ziemniaków i sera białego.
  5. Całość dokładnie wyrobić dodając sól i dużo pieprzu świeżo mielonego.
  6. Powstałym nadzieniem wypełniać wycięte szklanką ciasto i dokładnie zlepiać brzegi.
  7. W razie konieczności dorobić ciasto.
  8. Pamiętając o ponownym zagotowaniu wody.
  9. Gotować ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

Opis

do tego jeszcze bukiet surówek i pyszny obiadek gotowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!