Pierogi ruskie

m7
Pierogi ruskie

1

0 / 0

moja mama robi najlepsze!!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki
0
0

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula biała

3 łyżka oliwa

3 łyżka smalec

70 dag. ziemniaki ugotowane

40 dag. ser biały

Przygotowanie


1

Farsz: Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na smalcu. Wymieszać z ziemniakami i serem białym na farsz oraz przyprawić.

2

Ciasto: Mąkę, jajko, oliwę, wodę wymieszać na stolnicy. Ciasto musi byc jednolite i elastyczne. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.

3

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

492

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły