1

Składniki

0 Mililitrów
woda
0 Szczypt
sól, pieprz
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula biała
3 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
smalec
70 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
40 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Farsz: Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na smalcu. Wymieszać z ziemniakami i serem białym na farsz oraz przyprawić.
  2. Ciasto: Mąkę, jajko, oliwę, wodę wymieszać na stolnicy. Ciasto musi byc jednolite i elastyczne. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.
  3. Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut.

Opis

moja mama robi najlepsze!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!