1

Składniki

0 Mililitrów
woda
0 Szczypt
sól, pieprz
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula biała
3 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
smalec
70 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
40 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Farsz: Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na smalcu. Wymieszać z ziemniakami i serem białym na farsz oraz przyprawić.
  2. Ciasto: Mąkę, jajko, oliwę, wodę wymieszać na stolnicy. Ciasto musi byc jednolite i elastyczne. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.
  3. Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut.

Opis

moja mama robi najlepsze!!

Podobne przepisy

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!