Pierogi ruskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pierogi ruskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567067.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam ruskie pierogi tak jak moja córcia :))))) polecam i smacznego.
2
0 / 0
Uwielbiam ruskie pierogi tak jak moja córcia :))))) polecam i smacznego.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
400 woda
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 łyżecz. olej
300 g twaróg tłusty
4 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
Przygotowanie
Przygotować ciasto, mąkę wsypać do miski i wlewać po trochu wody ciepłej przegotowanej ale nie gorącej i pomału wyrabiać ciasto.
Ugotować ziemniaki, twaróg zgnieść widelcem na papkę dodając usmażoną cebulkę, ugotowane ziemniaki dodać do twarogu i rozgnieść jeszcze raz wszystko razem.
Na koniec dodać przyprawy i wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać koła szklanką,na każde koło dodać trochę farszu i uformować pieróg. Uwaga wody dawać po trochu bo może jej być za dużo a może też być za mało to zależy od mąki