Pierogi ruskie

m7
Pierogi ruskie

2

0 / 0

Uwielbiam ruskie pierogi tak jak moja córcia :))))) polecam i smacznego.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

400 woda

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

3 łyżecz. olej

300 g twaróg tłusty

4 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Przygotować ciasto, mąkę wsypać do miski i wlewać po trochu wody ciepłej przegotowanej ale nie gorącej i pomału wyrabiać ciasto.

2

Ugotować ziemniaki, twaróg zgnieść widelcem na papkę dodając usmażoną cebulkę, ugotowane ziemniaki dodać do twarogu i rozgnieść jeszcze raz wszystko razem.

3

Na koniec dodać przyprawy i wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać koła szklanką,na każde koło dodać trochę farszu i uformować pieróg. Uwaga wody dawać po trochu bo może jej być za dużo a może też być za mało to zależy od mąki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

894

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

158

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły