1

Składniki

400 Mililitrów
woda
1 Kilogram
mąka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Łyżeczki
olej
300 Gramów
Twaróg tłusty
4 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować ciasto, mąkę wsypać do miski i wlewać po trochu wody ciepłej przegotowanej ale nie gorącej i pomału wyrabiać ciasto.
  2. Ugotować ziemniaki, twaróg zgnieść widelcem na papkę dodając usmażoną cebulkę, ugotowane ziemniaki dodać do twarogu i rozgnieść jeszcze raz wszystko razem.
  3. Na koniec dodać przyprawy i wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy i wycinać koła szklanką,na każde koło dodać trochę farszu i uformować pieróg. Uwaga wody dawać po trochu bo może jej być za dużo a może też być za mało to zależy od mąki

Opis

Uwielbiam ruskie pierogi tak jak moja córcia :))))) polecam i smacznego.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!