1

Składniki

250 Mililitrów
ciepła woda
0.5 Kilograma
mąka pszenna
1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło extra
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
twaróg
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować farsz: ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść tłuczkiem. Dodać ser i całość zmiksować na gładką masę. Cebulę obrać i zrumienić w odrobinie tłuszczu. Podsmażoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej, wymieszać, dodać przyprawy, wymieszać. Przygotować ciasto: do miski wsypać mąkę, sól, dodać żółtko, masło i wszystko to rozetrzeć. Rozcierając (najlepiej ręką) powoli dolewać wodę. Ugnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub kubkiem (będą większe), nakładać farsz i zaklejać. Wrzucać do wrzątku i gotować kilka minut. Podawać obficie posypane okrasą.

Opis

Nie znam nikogo kto nie lubi pierożków.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Kura w potrawce

Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!