1

Składniki

250 Mililitrów
ciepła woda
0.5 Kilograma
mąka pszenna
1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło extra
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
twaróg
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować farsz: ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść tłuczkiem. Dodać ser i całość zmiksować na gładką masę. Cebulę obrać i zrumienić w odrobinie tłuszczu. Podsmażoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej, wymieszać, dodać przyprawy, wymieszać. Przygotować ciasto: do miski wsypać mąkę, sól, dodać żółtko, masło i wszystko to rozetrzeć. Rozcierając (najlepiej ręką) powoli dolewać wodę. Ugnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub kubkiem (będą większe), nakładać farsz i zaklejać. Wrzucać do wrzątku i gotować kilka minut. Podawać obficie posypane okrasą.

Opis

Nie znam nikogo kto nie lubi pierożków.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!