1

Składniki

250 Mililitrów
ciepła woda
0.5 Kilograma
mąka pszenna
1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło extra
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
twaróg
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować farsz: ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść tłuczkiem. Dodać ser i całość zmiksować na gładką masę. Cebulę obrać i zrumienić w odrobinie tłuszczu. Podsmażoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej, wymieszać, dodać przyprawy, wymieszać. Przygotować ciasto: do miski wsypać mąkę, sól, dodać żółtko, masło i wszystko to rozetrzeć. Rozcierając (najlepiej ręką) powoli dolewać wodę. Ugnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub kubkiem (będą większe), nakładać farsz i zaklejać. Wrzucać do wrzątku i gotować kilka minut. Podawać obficie posypane okrasą.

Opis

Nie znam nikogo kto nie lubi pierożków.

Podobne przepisy

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!