Pierogi leniwe z okrasą

m7
Pierogi leniwe z okrasą

0

0 / 0

Bardzo lubię te pierogi i dlatego chcę się z wami podzielić przepisem (jeśli jeszcze ktoś nie zna...).

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. cukier

250 g ser biały

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka masło

2 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Wstawiamy garnek z wodą na gaz. W miseczce (proponuję większą niż na zdjęciach) rozrabiamy masę z sera, mąki, jajka i szczypty soli. Gdy uzyskamy jednolitą masę, oddzielamy łyżką maczaną w zimnej wodzie kolejne porcje naszych leniwców. Pamiętajmy, że zwiększą one swoją objętość podczas gotowania. Wrzucamy na gotującą wodę i odczekujemy 4-5 min po wypłynięciu ich na powierzchnię.

2

Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelence, dodajemy bułkę i od czasu do czasu mieszając, czekamy aż się "spieni".

3

Odcedzone pierogi leniwe posypujemy cukrem, a następnie okrasą. Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły