PIERNIKOWE BABECZKI ZE ŚNIEŻNĄ DEKORACJĄ

decomorreno
PIERNIKOWE BABECZKI ZE ŚNIEŻNĄ DEKORACJĄ

0

0 / 0

Czy jest coś lepszego od tradycyjnego piernika? Słodkie, korzenne piernikowe babeczki! Z dodatkiem niebieskiego lukru są nie tylko pyszne, ale cieszą też oko.

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

280 g mąka pszenna tortowa ( typ 450 )

70 g kakao decomorreno

1 łyżeczka cynamon

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

220 g cukier trzcinowy

1 szcz. sól

2 szt. jajko

300 maślanka

120 olej roślinny

180 g czekolada

340 g cukier puder

200 g masło

2 łyżka mleko

1 szcz. sól

2 łyżka niebieski barwnik

2 łyżka posypka czekoladowe gwiazdy

Przygotowanie


1

Do miski przesiej suche składniki (mąkę, kakao oraz cynamon, sodę i proszek do pieczenia) i wymieszaj dokładnie z drobnym cukrem.

2

W drugim naczyniu połącz składniki mokre (jajka, maślankę oraz olej).

3

Przelej mieszankę do suchych składników i połącz lekko, następnie dosyp posiekaną czekoladę.

4

Nakładaj ciasto do foremek na babeczki i piecz około 20-25 minut w temp. 175°C.

5

Po upieczeniu studź na kratce.

6

Następnie przygotuj krem maślany.

7

Miękkie masło utrzyj na jasną puszystą masę, dodawaj następnie cukier puder i ucieraj aż się połączą.

8

Na koniec dodaj barwnik niebieski i 1-2 łyżki mleka, aby uzyskać odpowiednią konsystencje.

9

Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch babeczek.

10

Posyp dodatkowo cukrowymi i czekoladowymi gwiazdami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły