Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Czy jest coś lepszego od tradycyjnego piernika? Słodkie, korzenne piernikowe babeczki! Z dodatkiem niebieskiego lukru są nie tylko pyszne, ale cieszą też oko.
Składniki na ciasto: |
|||
70 | Gramów | ||
![]() |
|||
280 | Gramów |
Mąka pszenna tortowa ( typ 450 )
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
0.5 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
220 | Gramów |
Cukier trzcinowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
2 | Sztuki |
jajko
|
|
300 | Mililitrów |
Maślanka
|
|
120 | Mililitrów |
Olej roślinny
|
|
180 | Gramów |
czekolada
|
|
Składniki na krem maślany: |
|||
340 | Gramów |
cukier puder
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
2 | Łyżki |
mleko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
2 | Łyżki |
Niebieski barwnik
|
|
2 | Łyżki |
Posypka czekoladowe gwiazdy
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |