1

Składniki

2.4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1.2 Kilograma
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
0.6 Kilograma
miód pszczeli
0.33 Litra
olej
4.8 Sztuki
jaja kurze całe
1.2 Sztuki
przyprawa do piernika
2.4 Łyżki
masło
2.4 Łyżki
soda oczyszczona
30 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miód,kakao, cukier, masło oraz przyprawę do piernika włożyć do garnka i zagotować, ostudzić.
  2. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta zrobić kulę zafoliować i wstawić do lodówki na 1 dzień!!! Po dniu wyjąć ciasto rozwałkować na stolnicy lekko oprószoną mąką i wyciskać foremkami pierniki.
  3. Upiec w 180 stopniach, ostudzić i polukrować na różne kolory.

Opis

Pierniki są bardzo mięciutkie. Można je długo przechowywać w pojemnikach. Najlepiej wychodzą w mikołaja :) róbcie je z swoimi pociechami będą miały super zabawę :)))

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!