1

Składniki

0.8 Kilograma
1.6 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.4 Kilograma
miód pszczeli
0.19 Litra
olej
3.2 Sztuki
jaja kurze całe
0.8 Sztuki
przyprawa do piernika
1.6 Łyżki
masło
1.6 Łyżki
soda oczyszczona
20 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód,kakao, cukier, masło oraz przyprawę do piernika włożyć do garnka i zagotować, ostudzić.
  2. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta zrobić kulę zafoliować i wstawić do lodówki na 1 dzień!!! Po dniu wyjąć ciasto rozwałkować na stolnicy lekko oprószoną mąką i wyciskać foremkami pierniki.
  3. Upiec w 180 stopniach, ostudzić i polukrować na różne kolory.

Opis

Pierniki są bardzo mięciutkie. Można je długo przechowywać w pojemnikach. Najlepiej wychodzą w mikołaja :) róbcie je z swoimi pociechami będą miały super zabawę :)))

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!