1

Składniki

1 Kilogram
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Kilograma
miód pszczeli
0.25 Litra
olej
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
soda oczyszczona
25 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód,kakao, cukier, masło oraz przyprawę do piernika włożyć do garnka i zagotować, ostudzić.
  2. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta zrobić kulę zafoliować i wstawić do lodówki na 1 dzień!!! Po dniu wyjąć ciasto rozwałkować na stolnicy lekko oprószoną mąką i wyciskać foremkami pierniki.
  3. Upiec w 180 stopniach, ostudzić i polukrować na różne kolory.

Opis

Pierniki są bardzo mięciutkie. Można je długo przechowywać w pojemnikach. Najlepiej wychodzą w mikołaja :) róbcie je z swoimi pociechami będą miały super zabawę :)))

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Murzynek z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!