1

Składniki

1 Kilogram
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Kilograma
miód pszczeli
0.25 Litra
olej
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
soda oczyszczona
25 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód,kakao, cukier, masło oraz przyprawę do piernika włożyć do garnka i zagotować, ostudzić.
  2. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta zrobić kulę zafoliować i wstawić do lodówki na 1 dzień!!! Po dniu wyjąć ciasto rozwałkować na stolnicy lekko oprószoną mąką i wyciskać foremkami pierniki.
  3. Upiec w 180 stopniach, ostudzić i polukrować na różne kolory.

Opis

Pierniki są bardzo mięciutkie. Można je długo przechowywać w pojemnikach. Najlepiej wychodzą w mikołaja :) róbcie je z swoimi pociechami będą miały super zabawę :)))

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!