Pierniki

m7
Pierniki

0

0 / 0

Pierniki, które idealnie nadają się na choinkę. Niezwykle aromatyczne i smaczne.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka kakao decomorreno

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. lukier

1 łyżka przyprawa do piernika

60 dek. mąka pszenna tortowa lubella

15 dek. miód pszczeli

10 dek. cukier

12.50 dek. masło roślinne

Przygotowanie


1

Miód przełożyć do garnuszka, dodać przyprawę do pierników, masło, cukier, całość zagotować i przestudzić.

2

Następnie mąkę połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto. Można je delikatnie podsypać mąką.

3

Ciasto rozwałkować, wykrawać z niego pierniczki, układać je na blaszce i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

4

Pierniki można posmarować rozmąconym białkiem jaja, będą się wówczas ładnie błyszczeć.

5

Pierniczki po wystudzeniu można dowolnie polukrować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły