0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
60 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Lukier
1 Łyżka
przyprawa do piernika
15 Dekagramów
miód pszczeli
10 Dekagramów
cukier
12.5 Dekagrama
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miód przełożyć do garnuszka, dodać przyprawę do pierników, masło, cukier, całość zagotować i przestudzić.
  2. Następnie mąkę połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto. Można je delikatnie podsypać mąką.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać z niego pierniczki, układać je na blaszce i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
  4. Pierniki można posmarować rozmąconym białkiem jaja, będą się wówczas ładnie błyszczeć.
  5. Pierniczki po wystudzeniu można dowolnie polukrować.

Opis

Pierniki, które zawsze robię na choinkę.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!