0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
60 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Lukier
1 Łyżka
przyprawa do piernika
15 Dekagramów
miód pszczeli
10 Dekagramów
cukier
12.51 Dekagrama
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód przełożyć do garnuszka, dodać przyprawę do pierników, masło, cukier, całość zagotować i przestudzić.
  2. Następnie mąkę połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto. Można je delikatnie podsypać mąką.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać z niego pierniczki, układać je na blaszce i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
  4. Pierniki można posmarować rozmąconym białkiem jaja, będą się wówczas ładnie błyszczeć.
  5. Pierniczki po wystudzeniu można dowolnie polukrować.

Opis

Pierniki, które zawsze robię na choinkę.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!