0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
60 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Lukier
1 Łyżka
przyprawa do piernika
15 Dekagramów
miód pszczeli
10 Dekagramów
cukier
12.5 Dekagrama
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód przełożyć do garnuszka, dodać przyprawę do pierników, masło, cukier, całość zagotować i przestudzić.
  2. Następnie mąkę połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto. Można je delikatnie podsypać mąką.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać z niego pierniczki, układać je na blaszce i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
  4. Pierniki można posmarować rozmąconym białkiem jaja, będą się wówczas ładnie błyszczeć.
  5. Pierniczki po wystudzeniu można dowolnie polukrować.

Opis

Pierniki, które zawsze robię na choinkę.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!