0

Składniki

5.55 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
185 Mililitrów
mleko
3.7 Łyżeczki
Przyprawa korzenna
1.85 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.85 Szklanki
cukier
1.85 Sztuki
jajko
18.5 Dekagrama
miód
12.95 Dekagrama
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem.
  2. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto.
  3. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki.
  4. Pierniki układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Opis

Ciasteczka zarówno na choinkę jak i do schrupania. Tak da dorosłych, jak i dla dzieci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!