0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Mililitrów
mleko
2 Łyżeczki
Przyprawa korzenna
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
jajko
10 Dekagramów
miód
7 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem.
  2. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto.
  3. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki.
  4. Pierniki układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Opis

Ciasteczka zarówno na choinkę jak i do schrupania. Tak da dorosłych, jak i dla dzieci.

Podobne przepisy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!