Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
mleko
2 Łyżeczki
Przyprawa korzenna
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
jajko
10 Dekagramów
miód
7 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem.
  2. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto.
  3. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki.
  4. Pierniki układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Opis

Ciasteczka zarówno na choinkę jak i do schrupania. Tak da dorosłych, jak i dla dzieci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!