0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Mililitrów
mleko
2 Łyżeczki
Przyprawa korzenna
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
jajko
10 Dekagramów
miód
7 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód podgrzać z przyprawą korzenną, masłem i cukrem.
  2. Następnie ostudzić, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajko i wyrobić ciasto.
  3. Schłodzić je w lodówce przez 60 minut, następnie rozwałkować, wykrawać pierniczki.
  4. Pierniki układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Opis

Ciasteczka zarówno na choinkę jak i do schrupania. Tak da dorosłych, jak i dla dzieci.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pierniczki kakaowe

Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!