Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
W święta nie ma nic lepszego od pysznego, wilgotnego piernika przełożonego powidłami śliwkowymi. Dzięki temu przepisowi szybko i sprawnie zrobisz piernik swoich marzeń!
200 | Gramów |
powidła śliwkowe Łowicz z piernikową nutą
|
|
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
2 | Szklanki |
Mąka pszenna Lubella
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
0.5 | Szklanki |
miód
|
|
0.75 | Szklanki |
Olej rzepakowy
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
2 | Łyżki |
przyprawa do piernika
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Łyżeczka |
bułka tarta
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
masło
|
|
Polewa: |
|||
100 | Gramów |
Gorzka czekolada
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier puder
|
|
5 | Łyżek |
mleko
|
|
1 | Łyżka |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |