Piernik z masą serową

m7
Piernik z masą serową

0

0 / 0

Piernik z masą serową to ciekawe połączenie, którym zaskoczyć swoich bliskich. Przepis sprawdzi się na Boże Narodzenie, ale i na długie, jesienne wieczory. Smacznego.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

1 kg ser biały

1 łyżecz. soda oczyszczona

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier

2 szt. jaja kurze całe

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. budyń śmietankowy

3 łyżka miód

5 dag. margaryna zwykła

10 dag. margaryna light

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

Miód z cukrem i margaryną roztopić i ostudzić.

2

Dodać jaja.

3

Wsypać mąkę z sodą i zagnieść ciasto.

4

Podzielić na 3 części. Upiec w lekko nagrzanym piekarniku osobno. Ser zmielić.

5

Margarynę rozpuścić i dodać ser, cukier, żółtka oraz cukier waniliowy.

6

Podsmażyć na wolnym ogniu aż się masa rozrzedzi.

7

Budynie rozrobić z mlekiem i dodać do masy.

8

Zagotować. Gorącą masą przełożyć placki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły