Piernik z jabłkami i orzechami
m7
1
0 / 0
0
Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
2 szkl. cukier
4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
6 szt jaja kurze całe
6 szt jabłko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka soda oczyszczona
2 łyżka cynamon
300 gr orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Jabłka i orzechy posiekaj na drobne kawałki.
2
Wszystkie składniki połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.
3
Ciasto wylej na dużą blachę i piecz około 1 h w temperaturze 180 stopni C.
4
Przestygnięte ciasto polej polewą czekoladową.