Piernik z jabłkami i orzechami

m7
Piernik z jabłkami i orzechami

1

0 / 0

Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 szkl. cukier

4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

6 szt. jaja kurze całe

6 szt. jabłko

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka soda oczyszczona

2 łyżka cynamon

300 g orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Jabłka i orzechy posiekaj na drobne kawałki.

2

Wszystkie składniki połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.

3

Ciasto wylej na dużą blachę i piecz około 1 h w temperaturze 180 stopni C.

4

Przestygnięte ciasto polej polewą czekoladową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły