Piernik z jabłkami i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Piernik z jabłkami i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503524.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)
1
0 / 0
Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
2 szkl. cukier
4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
6 szt. jaja kurze całe
6 szt. jabłko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka soda oczyszczona
2 łyżka cynamon
300 g orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Jabłka i orzechy posiekaj na drobne kawałki.
2
Wszystkie składniki połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.
3
Ciasto wylej na dużą blachę i piecz około 1 h w temperaturze 180 stopni C.
4
Przestygnięte ciasto polej polewą czekoladową.