Piernik z jabłkami i orzechami
m7
Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
375
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ciasto jes łatwe w przygotowaniu i dobre na każdą okazję:)
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 szkl. cukier
4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
6 szt. jaja kurze całe
6 szt. jabłko
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka soda oczyszczona
2 łyżka cynamon
300 g orzechy włoskie
Przygotowanie
Jabłka i orzechy posiekaj na drobne kawałki.
Wszystkie składniki połącz ze sobą i dobrze wymieszaj.
Ciasto wylej na dużą blachę i piecz około 1 h w temperaturze 180 stopni C.
Przestygnięte ciasto polej polewą czekoladową.