0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Szklanki
Mąka pszenna Lubella
2 Sztuki
jajko
1 Szklanka
mleko
0.33 Szklanki
cukier
125 Dekagramów
masło
2 Łyżki
miód
4 Łyżki
ingridient
Czekodżem Śliwkowy Łowicz
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nastawić na 180 stopni.
  2. W rondelku zagotować mleko z masłem, cukrem oraz kakao i ostudzić.
  3. Żółtka oddzielić od białek (białka ubić), dodać je do masy wraz z 2 łyżkami Czekodżemu śliwkowego Łowicz oraz miodem i połączyć.
  4. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać.
  5. Na koniec delikatnie dodać pianę z białek.
  6. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24x28 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut.
  8. Wierzch zwieńczyć 2 łyżkami Czekodżemu śliwkowego.

Opis

Sprawdzony przepis na najlepszy, pyszny piernik.

Podobne przepisy

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Tort czekoladowy z pomarańczami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort czekoladowy z pomarańczami

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pierniczki kakaowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pierniczki kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!