Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

maspexdigital
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

0

3 / 2

Sprawdzony przepis na najlepszy, pyszny piernik.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szkl. mąka pszenna lubella

2 szt. jajko

1 szkl. mleko

0.33 szkl. cukier

125 dek. masło

2 łyżka miód

4 łyżka czekodżem śliwkowy łowicz

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Piekarnik nastawić na 180 stopni.

2

W rondelku zagotować mleko z masłem, cukrem oraz kakao i ostudzić.

3

Żółtka oddzielić od białek (białka ubić), dodać je do masy wraz z 2 łyżkami Czekodżemu śliwkowego Łowicz oraz miodem i połączyć.

4

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać.

5

Na koniec delikatnie dodać pianę z białek.

6

Ciasto przelać do formy o wymiarach 24x28 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

7

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut.

8

Wierzch zwieńczyć 2 łyżkami Czekodżemu śliwkowego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły