Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Piernik ten uwielbia cała rodzina. Często również piekę go po świętach ponownie, gdy w lodówce zalegają pootwierane czekoladowe słodycze, a bakalie zostały po innych wypiekach. Wszystko to należy wykorzystać by nie zjełczało.
3 | Szklanki | ||
![]() |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
110 | Mililitrów |
olej rzepakowy uniwersalny
|
|
110 | Mililitrów |
Jogurt grecki
|
|
110 | Mililitrów |
mleko UHT 3,2%
|
|
50 | Gramów |
czekolada
|
|
2 | Łyżki |
Dżem
|
|
2 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
20 | Gramów |
Cukier wanilinowy
|
|
2 | Łyżki |
rodzynki
|
|
10 | Sztuk |
Orzechy laskowe
|
|
2 | Łyżki |
płatki migdałowe
|
|
1 | Sztuka |
przyprawa do piernika
|
|
Polewa: |
|||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka |
margaryna mleczna
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
2 | Łyżki |
mleko UHT 3,2%
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |