0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
przyprawa do piernika
3 Sztuki
jajko
12 Dekagramów
cukier
3 Dekagramy
migdały
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować miód z cukrem, przestudzić, wymieszać stopniowo mąkę oraz całe jajka, przyprawy, migdały sparzone, obrane i przekrajane na pół oraz sodę rozpuszczoną w odrobinie ciepłej wody.
  2. Przełożyć do średniej wielkości blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika około 55-60 minut przez 160 stopni C.

Opis

Szybki pierniki i smaczne ;)

Podobne przepisy

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Średni Do 2 godz

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 15 min

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!