0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
przyprawa do piernika
3 Sztuki
jajko
12 Dekagramów
cukier
3 Dekagramy
migdały
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować miód z cukrem, przestudzić, wymieszać stopniowo mąkę oraz całe jajka, przyprawy, migdały sparzone, obrane i przekrajane na pół oraz sodę rozpuszczoną w odrobinie ciepłej wody.
  2. Przełożyć do średniej wielkości blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika około 55-60 minut przez 160 stopni C.

Opis

Szybki pierniki i smaczne ;)

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!