0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
przyprawa do piernika
3 Sztuki
jajko
12 Dekagramów
cukier
3 Dekagramy
migdały
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować miód z cukrem, przestudzić, wymieszać stopniowo mąkę oraz całe jajka, przyprawy, migdały sparzone, obrane i przekrajane na pół oraz sodę rozpuszczoną w odrobinie ciepłej wody.
  2. Przełożyć do średniej wielkości blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika około 55-60 minut przez 160 stopni C.

Opis

Szybki pierniki i smaczne ;)

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!