0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
przyprawa do piernika
3 Sztuki
jajko
12 Dekagramów
cukier
3 Dekagramy
migdały
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zagotować miód z cukrem, przestudzić, wymieszać stopniowo mąkę oraz całe jajka, przyprawy, migdały sparzone, obrane i przekrajane na pół oraz sodę rozpuszczoną w odrobinie ciepłej wody.
  2. Przełożyć do średniej wielkości blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika około 55-60 minut przez 160 stopni C.

Opis

Szybki pierniki i smaczne ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!