Inspiracja Adobe Stock
2

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżki
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
margaryna zwykła
150 Dekagramów
miód
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuszczamy margarynę z miodem i studzimy.
  2. Jajka ucieramy z cukrem i stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z sodą, przyprawą do piernika, powidłami, cynamonem i kakao.
  3. Cały czas mieszając dodajemy mleko.
  4. Na koniec dodajemy wystudzoną margarynę z miodem.
  5. Pieczemy 50 min. w temp. 170 st.
  6. Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Opis

Bardzo dobry piernik, smak i zapach iście świąteczny. U mnie w domu zawsze wszystkim gościom smakuje.

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Makaron z miodem i makiem

Przepis
Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!