2

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.25 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
margaryna zwykła
150 Dekagramów
miód
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mleko
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
3 Łyżki
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuszczamy margarynę z miodem i studzimy.
  2. Jajka ucieramy z cukrem i stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z sodą, przyprawą do piernika, powidłami, cynamonem i kakao.
  3. Cały czas mieszając dodajemy mleko.
  4. Na koniec dodajemy wystudzoną margarynę z miodem.
  5. Pieczemy 50 min. w temp. 170 st.
  6. Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Opis

Bardzo dobry piernik, smak i zapach iście świąteczny. U mnie w domu zawsze wszystkim gościom smakuje.

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!