Piernik przekladany marmoladą

m7

Na ciepło smakuje lepiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
427
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na ciepło smakuje lepiej.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g margaryna zwykła
200 g marmolada
100 g rodzynki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
4 szt. jajko
1 szt. przyprawa do piernika
2 łyżka miód
Przygotowanie
1
Roztopić margarynę z cukrem, miodem i przyprawą do piernika. Gdy ostygnie do zimnego dodać żółtka, mąkę, proszek i cynamon oraz rodzynki. Na końcu dodać pianę z białek. Piec około 1 godziny. Po ostudzeniu przełożyć marmoladą.