0

Składniki

4 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
350 Gramów
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
100 Gramów
masło
1 Szklanka
Miód sztuczny
3 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
polewa czekoladowa
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
przyprawa do piernika
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku . Z pozostałych składników i roztoponego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki.
  2. Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
  3. Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.
  4. Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.

Opis

Piernik przekładany kremem budyniowo-maślanym i śliwkowymi powidłami... Po prostu przepyszny! :) To ciasto należy do tych, które są tym lepsze im dłużej leżą, jednak u mnie zniknęło bardzo szybko;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!