Piernik przekładany kremem i powidłami
m7
Piernik przekładany kremem budyniowo-maślanym i śliwkowymi powidłami... Po prostu przepyszny! :) To ciasto należy do tych, które są tym lepsze im dłużej leżą, jednak u mnie zniknęło bardzo szybko;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
688
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Piernik przekładany kremem budyniowo-maślanym i śliwkowymi powidłami... Po prostu przepyszny! :) To ciasto należy do tych, które są tym lepsze im dłużej leżą, jednak u mnie zniknęło bardzo szybko;)
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
350 g powidła śliwkowe łowicz
1 łyżecz. soda oczyszczona
100 g masło
4 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. miód sztuczny
3 szkl. mleko
0.75 szkl. polewa czekoladowa
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. masło roślinne
2 łyżka przyprawa do piernika
4 łyżka cukier
Przygotowanie
Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku . Z pozostałych składników i roztoponego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki.
Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.
Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
688
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.