Piernik przekładany kremem i powidłami

m7
Piernik przekładany kremem i powidłami

0

0 / 0

Piernik przekładany kremem budyniowo-maślanym i śliwkowymi powidłami... Po prostu przepyszny! :) To ciasto należy do tych, które są tym lepsze im dłużej leżą, jednak u mnie zniknęło bardzo szybko;)

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

350 g powidła śliwkowe łowicz

1 łyżeczka soda oczyszczona

100 g masło

4 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. miód sztuczny

3 szkl. mleko

0.75 szkl. polewa czekoladowa

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. masło roślinne

2 łyżka przyprawa do piernika

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku . Z pozostałych składników i roztoponego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki.

2

Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

3

Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń.

4

Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły