1

Składniki

3 Szklanki
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
miód
1 Szklanka
śmietana 18%
1 Szklanka
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
7 Sztuk
jajko
1 Łyżka
soda oczyszczona
3 Łyżki
przyprawa do piernika
100 Dekagramów
czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztopić z miodem i cukrem oraz przyprawą do piernika.
  2. Wlać do tego śmietanę i zagotować.
  3. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i sodę na końcu pianę z białek.
  4. Wlać do odpowiedniej tortownicy i piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C
  5. Gdy się upiecze przekroić ciasto i posmarować powidłami.
  6. Polać wierzch roztopioną czekoladą

Opis

pyszny piernik który lubi każdy

Podobne przepisy

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!