1

Składniki

1.27 Kostki
margaryna zwykła
1.27 Szklanki
cukier
3.73 Szklanki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
1.27 Szklanki
miód
1.27 Szklanki
śmietana 18%
1.27 Szklanki
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
8.73 Sztuki
jajko
1.27 Łyżki
soda oczyszczona
3.73 Łyżki
przyprawa do piernika
125 Dekagramów
czekolada
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztopić z miodem i cukrem oraz przyprawą do piernika.
  2. Wlać do tego śmietanę i zagotować.
  3. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i sodę na końcu pianę z białek.
  4. Wlać do odpowiedniej tortownicy i piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C
  5. Gdy się upiecze przekroić ciasto i posmarować powidłami.
  6. Polać wierzch roztopioną czekoladą

Opis

pyszny piernik który lubi każdy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!