1

Składniki

3 Szklanki
1 Szklanka
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
miód
1 Szklanka
śmietana 18%
7 Sztuk
jajko
1 Łyżka
soda oczyszczona
3 Łyżki
przyprawa do piernika
100 Dekagramów
czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztopić z miodem i cukrem oraz przyprawą do piernika.
  2. Wlać do tego śmietanę i zagotować.
  3. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i sodę na końcu pianę z białek.
  4. Wlać do odpowiedniej tortownicy i piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C
  5. Gdy się upiecze przekroić ciasto i posmarować powidłami.
  6. Polać wierzch roztopioną czekoladą

Opis

pyszny piernik który lubi każdy

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!