Piernik mojej cioci
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Piernik mojej cioci](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975164250.jpeg&w=3840&q=75)
Zawsze ciocia go robi i jest bardzo dobry na świąteczny stół doskonały.Trochę przeze mnie urozmaicony ale doskonały.
0
0 / 0
Zawsze ciocia go robi i jest bardzo dobry na świąteczny stół doskonały.Trochę przeze mnie urozmaicony ale doskonały.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
125 olej
500 kefir 2%
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szkl. cukier
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. przyprawa do piernika
2 łyżka kakao decomorreno
10 dag. rodzynki
20 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Olej z cukrem i kefirem mieszamy.
2
Orzechy kroimy w kostkę . Dodajemy resztę składników .
3
Dobrze wyrobione ciasto wylewamy do formy i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanego do 175* C.