0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
10 Dekagramów
masło
40 Dekagramów
marchew
25 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W rondelku zrumienić 2 łyżki cukru następnie zestawić z ognia i dodać 3 łyżki wody. Mieszając zrobić karmel.
  2. Obrane marchewki zetrzeć na tartce.
  3. Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę i wlać karmel. Delikatnie połączyć z pianą z białek.
  4. Dodać orzechy i marchew.
  5. Piec ok. godzinki.

Opis

trzeba spróbować aby uwierzyć, że jest pyszne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!