0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
10 Dekagramów
masło
40 Dekagramów
marchew
25 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rondelku zrumienić 2 łyżki cukru następnie zestawić z ognia i dodać 3 łyżki wody. Mieszając zrobić karmel.
  2. Obrane marchewki zetrzeć na tartce.
  3. Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę i wlać karmel. Delikatnie połączyć z pianą z białek.
  4. Dodać orzechy i marchew.
  5. Piec ok. godzinki.

Opis

trzeba spróbować aby uwierzyć, że jest pyszne

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Keks

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!