Piernik Królewski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Piernik Królewski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513283.jpeg&w=3840&q=75)
Pychotka
0
0 / 0
Pychotka
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg jabłka
2 łyżecz. soda oczyszczona
2 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
1 szkl. olej
1 szkl. rodzynki
1 szkl. orzechy włoskie
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Utrzeć jaja z cukrem, dodać mąka, olej, wszystkie dodatki. Na końcu rodzynki, orzechy i jabłka (pokrojone w kostkę). Piec w 180 stopniach przez około 50 minut.