0

Składniki

2 Łyżeczki
kawa
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Dżem śliwkowy wysokosłodzony
10 Łyżek
cukier
9 Łyżek
mąka pszenna tortowa
9 Łyżek
mleko UHT 3,2%
0.5 Kostki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem dodając po kolei sodę, mąkę, kawę, mleko, roztopioną i ostudzoną margarynę.
  2. Na koniec dodać pianę z białek i całość lekko wymieszać.
  3. Upiec i przekładać dżemem śliwkowym a wierzch posypać cukrem pudrem.

Opis

Piernik zyskuje niepowtarzalnego smaku dzięki powidłom śliwkowym i kawie

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec

Średni Do 1 godz
Makowiec

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!