0

Składniki

2 Łyżeczki
kawa
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Dżem śliwkowy wysokosłodzony
10 Łyżek
cukier
9 Łyżek
mąka pszenna tortowa
9 Łyżek
mleko UHT 3,2%
0.5 Kostki
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem dodając po kolei sodę, mąkę, kawę, mleko, roztopioną i ostudzoną margarynę.
  2. Na koniec dodać pianę z białek i całość lekko wymieszać.
  3. Upiec i przekładać dżemem śliwkowym a wierzch posypać cukrem pudrem.

Opis

Piernik zyskuje niepowtarzalnego smaku dzięki powidłom śliwkowym i kawie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!