Piernik inny niż wszystkie
m7
Stary przepis na proste, szybkie i tanie ciasto, które zawsze wychodzi. Do jedzenia w gronie domowym lub przy odrobinie inwencji w dekorowaniu, równie dobre na gościnny stół.
0
0 / 0
Stary przepis na proste, szybkie i tanie ciasto, które zawsze wychodzi. Do jedzenia w gronie domowym lub przy odrobinie inwencji w dekorowaniu, równie dobre na gościnny stół.
14
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. goździki
1 łyżecz. gałka muszkatołowa
2 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. imbir
3 łyżecz. soda oczyszczona
1 szkl. olej słonecznikowy
1 szkl. cukier
3 szkl. cukinia
4 szkl. mąka pszenna
1 szkl. bakalie
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. polewa czekoladowa
4 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować razem, dodając pod koniec startą cukinię.
Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dekorować po ostygnięciu.