0

Składniki

1 Łyżeczka
goździki
1 Łyżeczka
gałka muszkatołowa
2 Łyżeczki
cynamon
1 Łyżeczka
imbir
3 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szklanka
olej słonecznikowy
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
cukinia
4 Szklanki
mąka pszenna
1 Szklanka
Bakalie
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
4 Łyżki
kakao
3 Łyżki
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zmiksować razem dodając pod koniec startą cukinię.
  2. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  3. Dekorować po ostygnięciu.

Opis

Stary przepis na proste, szybkie i tanie ciasto, które zawsze wychodzi. Do jedzenia w gronie domowym lub przy odrobinie inwencji w dekorowaniu, równie dobre na gościnny stół. Ja polewam piernik gorzką czekoladą i posypuję prażonym płatkami migdałów.

Podobne przepisy

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!