Piernik bez miodu

m7
Piernik bez miodu

0

0 / 0

Krok po kroku

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


13 porcji

Składniki

3 łyżecz. soda oczyszczona

0.50 kostka margaryna zwykła

1 szkl. mleko

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier

1 szt. powidła śliwkowe łowicz

2 szt. jajko

1 szt. przyprawa do piernika

1 szt. czekolada

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Jajka, margarynę i cukier utrzeć do białości.

2

Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, sodą.

3

Do utartej margaryny po trochu dodawać sypkie składniki, mleko i dżem, dobrze wymieszać.

4

Ciasto wylać do natłuszczonej blachy i piec 45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły