0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
ingridient
Powidła śliwkowe Łowicz
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Sztuka
czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka, margarynę i cukier utrzeć do białości.
  2. Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, sodą.
  3. Do utartej margaryny po trochu dodawać sypkie składniki, mleko i dżem, dobrze wymieszać.
  4. Ciasto wylać do natłuszczonej blachy i piec 45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową.

Opis

Krok po kroku

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!