Piernik bez miodu
m7
Krok po kroku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
389
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Krok po kroku
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
13 porcji
Składniki
3 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 kostka margaryna zwykła
1 szkl. mleko
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
1 szt. powidła śliwkowe łowicz
2 szt. jajko
1 szt. przyprawa do piernika
1 szt. czekolada
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Jajka, margarynę i cukier utrzeć do białości.
Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, sodą.
Do utartej margaryny po trochu dodawać sypkie składniki, mleko i dżem, dobrze wymieszać.
Ciasto wylać do natłuszczonej blachy i piec 45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
389
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.