Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Sztuka
czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka, margarynę i cukier utrzeć do białości.
  2. Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, sodą.
  3. Do utartej margaryny po trochu dodawać sypkie składniki, mleko i dżem, dobrze wymieszać.
  4. Ciasto wylać do natłuszczonej blachy i piec 45 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto polać gotową polewą czekoladową.

Opis

Krok po kroku

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!