1

Składniki

400 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Łyżki
120 Gramów
margaryna zwykła
250 Gramów
cukier
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
Bakalie
1 Sztuka
przyprawa do piernika
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
polewa czekoladowa
1 Łyżka
soda oczyszczona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę roztopić i ostudzić.
  2. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika.
  3. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać.
  5. Gotowe ciasto przełożyć do formy keksowej.
  6. Upiec ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut
  7. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.

Opis

Piernik z bakaliami dobry nie tylko na święta

Podobne przepisy

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!