2

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
100 Gramów
rodzynki
0.66 Szklanki
miód
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Łyżka
olej
15 Gramów
orzechy włoskie
0.5 Kostki
margaryna
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć mikserem dodając całe jajka, cukier i miód. Następnie dodajemy olej, przyprawę do piernika, wsypujemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie mieszamy.
  2. Do tego dodajemy płaską łyżeczkę sody i wlewamy pół szklanki mleka mieszamy.
  3. Na koniec dodajemy orzechy i rodzynki(obsypane mąką) dokładnie jeszcze raz mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, masę wlewamy do wysmarowanej blaszki posypanej bułką, pieczemy około godziny.

Opis

Pyszny piernik pasuje na święta i na prawie każdą okazję. Posmakuje każdemu łasuchowi.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!