2

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
100 Gramów
rodzynki
0.66 Szklanki
miód
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Łyżka
olej
15 Gramów
orzechy włoskie
0.5 Kostki
margaryna
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć mikserem dodając całe jajka, cukier i miód. Następnie dodajemy olej, przyprawę do piernika, wsypujemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie mieszamy.
  2. Do tego dodajemy płaską łyżeczkę sody i wlewamy pół szklanki mleka mieszamy.
  3. Na koniec dodajemy orzechy i rodzynki(obsypane mąką) dokładnie jeszcze raz mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, masę wlewamy do wysmarowanej blaszki posypanej bułką, pieczemy około godziny.

Opis

Pyszny piernik pasuje na święta i na prawie każdą okazję. Posmakuje każdemu łasuchowi.

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Racuchy

Przepis
Średni Do 40 min
Racuchy

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!