Pierniczki świąteczne

ArturKowalczyk
Pierniczki świąteczne

0

0 / 0

Miód, cukier i margarynę roztapiam i studzę. Dodaje jajko, mąkę, sodę, łyżkę kakao i przyprawy korzenne. Schładzam i wykrawam piękne pierniczki. Piekę w 170 stopniach około 10 minut. Dekoracja wedle uznania! A jedzenia nigdy nie marnuje. Gdy coś zostanie zamrażam w pudełeczkach na przyszłe obiady. Ten szacunek do jedzenia mam już w genach.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


70 porcji

Składniki

6 łyżka miód

80 g masło

0.50 szkl. cukier puder

1 szt. jajko

2.50 szkl. mąka lubella

1 łyżecz. soda oczyszczona

Przygotowanie


1

Roztop miód, cukier i masło.

2

Przestudź. Dodaj resztę i wymieszaj.

3

Schłódź w lodówce przez 10-15 minut. Rozwałkuj, wykrawaj foremkami, a następnie piecz około 10 minut na blaszce wyłożonej papierem. Dekoracja wedle własnego uznania - w smaku są cudowne!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

41

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły