Pierniczki świąteczne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ArturKowalczyk
![Pierniczki świąteczne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034145.jpeg&w=3840&q=75)
Miód, cukier i margarynę roztapiam i studzę. Dodaje jajko, mąkę, sodę, łyżkę kakao i przyprawy korzenne. Schładzam i wykrawam piękne pierniczki. Piekę w 170 stopniach około 10 minut. Dekoracja wedle uznania! A jedzenia nigdy nie marnuje. Gdy coś zostanie zamrażam w pudełeczkach na przyszłe obiady. Ten szacunek do jedzenia mam już w genach.
0
0 / 0
Miód, cukier i margarynę roztapiam i studzę. Dodaje jajko, mąkę, sodę, łyżkę kakao i przyprawy korzenne. Schładzam i wykrawam piękne pierniczki. Piekę w 170 stopniach około 10 minut. Dekoracja wedle uznania! A jedzenia nigdy nie marnuje. Gdy coś zostanie zamrażam w pudełeczkach na przyszłe obiady. Ten szacunek do jedzenia mam już w genach.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
70 porcji
Składniki
6 łyżka miód
80 g masło
0.50 szkl. cukier puder
1 szt. jajko
2.50 szkl. mąka lubella
1 łyżecz. soda oczyszczona
Przygotowanie
Roztop miód, cukier i masło.
Przestudź. Dodaj resztę i wymieszaj.
Schłódź w lodówce przez 10-15 minut. Rozwałkuj, wykrawaj foremkami, a następnie piecz około 10 minut na blaszce wyłożonej papierem. Dekoracja wedle własnego uznania - w smaku są cudowne!