0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
5 Dekagramów
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szklanka
miód pszczeli
0.25 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Sztuka
jaja kurze całe
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
Cukier brązowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić dodać do mąki.
  2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier trzcinowy, sodę.
  3. Masło utrzeć z jajkiem i śmietaną, dodać do maki, dosypać kakao, przyprawę i resztę składników.
  4. Zagniecione ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki.
  5. Kawałki ciasta rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć ulubione kształty. piec 10 min w temp. 180 stopni.
  6. upieczone ciasteczka dekorujemy kolorowym lukrem.

Opis

Pyszne aromatyczne ciasteczka.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!