0

Składniki

5 Dekagramów
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szklanka
miód pszczeli
0.25 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
Cukier brązowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić dodać do mąki.
  2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier trzcinowy, sodę.
  3. Masło utrzeć z jajkiem i śmietaną, dodać do maki, dosypać kakao, przyprawę i resztę składników.
  4. Zagniecione ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki.
  5. Kawałki ciasta rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć ulubione kształty. piec 10 min w temp. 180 stopni.
  6. upieczone ciasteczka dekorujemy kolorowym lukrem.

Opis

Pyszne aromatyczne ciasteczka.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Muffiny z orzechami

Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Pieczone tosty francuskie

Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!