0

Składniki

1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
1 Szklanka
miód pszczeli
0.25 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
przyprawa do piernika
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao
5 Dekagramów
mąka Lubella
20 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
Cukier brązowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód rozpuścić dodać do mąki.
  2. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier trzcinowy, sodę.
  3. Masło utrzeć z jajkiem i śmietaną, dodać do maki, dosypać kakao, przyprawę i resztę składników.
  4. Zagniecione ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki.
  5. Kawałki ciasta rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć ulubione kształty. piec 10 min w temp. 180 stopni.
  6. upieczone ciasteczka dekorujemy kolorowym lukrem.

Opis

Pyszne aromatyczne ciasteczka.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Pieczone tosty francuskie

Łatwy Do 1,5 godz.

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Średni Do 2 godz.

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!