Pierniczki świąteczne

malg
Pierniczki świąteczne

0

0 / 0

Pyszne aromatyczne ciasteczka.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka soda oczyszczona

1 szkl. miód pszczeli

0.25 szkl. śmietanka kremowa 30%

1 szt. przyprawa do piernika

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

5 dek. mąka lubella

20 dek. masło

0.50 szkl. cukier brązowy

Przygotowanie


1

Miód rozpuścić dodać do mąki.

2

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier trzcinowy, sodę.

3

Masło utrzeć z jajkiem i śmietaną, dodać do maki, dosypać kakao, przyprawę i resztę składników.

4

Zagniecione ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki.

5

Kawałki ciasta rozwałkować na grubość około 5 mm, wyciąć ulubione kształty. piec 10 min w temp. 180 stopni.

6

upieczone ciasteczka dekorujemy kolorowym lukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły