0

Składniki

5 Szklanek
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.75 Kostki
margaryna
1.5 Szklanki
cukier puder
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Lukier
3 Łyżki
przyprawa do piernika
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika.
  2. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia.
  3. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść.
  4. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 6-8 godzin.
  5. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować cienko.
  6. Powycinać wzorki za pomocą foremek do pieczenia i piec ok 8-10 min. w temp. 160'C. na złoty kolorek.
  7. Zimne pierniczki lukrować wg uznania. Smacznego !!

Opis

Szybki sposób na udane i miękkie pierniczki na ostatnią chwilę :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!