0

Składniki

5 Szklanek
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.75 Kostki
margaryna
1.5 Szklanki
cukier puder
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Lukier
3 Łyżki
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika.
  2. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia.
  3. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść.
  4. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 6-8 godzin.
  5. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować cienko.
  6. Powycinać wzorki za pomocą foremek do pieczenia i piec ok 8-10 min. w temp. 160'C. na złoty kolorek.
  7. Zimne pierniczki lukrować wg uznania. Smacznego !!

Opis

Szybki sposób na udane i miękkie pierniczki na ostatnią chwilę :)

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!