0

Składniki

5 Szklanek
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.75 Kostki
margaryna
1.5 Szklanki
cukier puder
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Lukier
3 Łyżki
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika.
  2. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia.
  3. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść.
  4. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 6-8 godzin.
  5. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować cienko.
  6. Powycinać wzorki za pomocą foremek do pieczenia i piec ok 8-10 min. w temp. 160'C. na złoty kolorek.
  7. Zimne pierniczki lukrować wg uznania. Smacznego !!

Opis

Szybki sposób na udane i miękkie pierniczki na ostatnią chwilę :)

Podobne przepisy

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!