0

Składniki

5 Szklanek
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.75 Kostki
margaryna
1.5 Szklanki
cukier puder
1 Szklanka
miód
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Lukier
3 Łyżki
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika.
  2. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia.
  3. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść.
  4. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 6-8 godzin.
  5. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części i rozwałkować cienko.
  6. Powycinać wzorki za pomocą foremek do pieczenia i piec ok 8-10 min. w temp. 160'C. na złoty kolorek.
  7. Zimne pierniczki lukrować wg uznania. Smacznego !!

Opis

Szybki sposób na udane i miękkie pierniczki na ostatnią chwilę :)

Podobne przepisy

Pączki serowe

Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!