Pierniczki świąteczne

m7
Pierniczki świąteczne

1

0 / 0

Pierniczki najlepiej zrobić ok. 2 tygodni przed świętami Bożego Narodzenia. Po upieczeniu wkładamy je do metalowych puszek, szczelnie zamykamy. W tym czasie skruszeją i zrobią się miękkie.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


99 porcji

Składniki

40 g przyprawa do piernika

1 szt. jaja kurze całe

30 dag. miód

55 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. cukier puder

12 dag. masło

2 łyżecz. soda oczyszczona

2 łyżecz. kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Miód podgrzać.

2

Wymieszać z pozostałymi składnikami.

3

Wyrobić ciasto.

4

Wałkować, podsypując mąką.

5

Wykrawać pierniczki.

6

Piec do zrumienienia w temp. 170 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły