Pierniczki świąteczne
m7
Pierniczki najlepiej zrobić ok. 2 tygodni przed świętami Bożego Narodzenia. Po upieczeniu wkładamy je do metalowych puszek, szczelnie zamykamy. W tym czasie skruszeją i zrobią się miękkie.
1
0 / 0
Pierniczki najlepiej zrobić ok. 2 tygodni przed świętami Bożego Narodzenia. Po upieczeniu wkładamy je do metalowych puszek, szczelnie zamykamy. W tym czasie skruszeją i zrobią się miękkie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
99 porcji
Składniki
40 g przyprawa do piernika
1 szt. jaja kurze całe
30 dek. miód
55 dek. mąka pszenna tortowa
10 dek. cukier puder
12 dek. masło
2 łyżeczka soda oczyszczona
2 łyżeczka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Miód podgrzać.
2
Wymieszać z pozostałymi składnikami.
3
Wyrobić ciasto.
4
Wałkować, podsypując mąką.
5
Wykrawać pierniczki.
6
Piec do zrumienienia w temp. 170 stopni.