1

Składniki

500 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
cukier
20 Gramów
Przyprawa korzenna
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
miód
75 Gramów
masło
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W rondelku roztapiamy miód, masło i cukier. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Gdy mokre składniki wystygną łączymy je z suchymi. Wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Powstałe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2,5 h.
  2. Dzielimy ciasto na 4 części. Rozwałkowujemy ciasto cienko na pół centymetra. Wycinamy za pomocą foremek lub szklanki ciastka.
  3. Pieczemy w temperaturze 200 st. przez około 10 minut. Po ostudzeniu dekorujemy według uznania.Smacznego!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!