1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
125 Gramów
cukier
20 Gramów
Przyprawa korzenna
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
miód
75 Gramów
masło
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rondelku roztapiamy miód, masło i cukier. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Gdy mokre składniki wystygną łączymy je z suchymi. Wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Powstałe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2,5 h.
  2. Dzielimy ciasto na 4 części. Rozwałkowujemy ciasto cienko na pół centymetra. Wycinamy za pomocą foremek lub szklanki ciastka.
  3. Pieczemy w temperaturze 200 st. przez około 10 minut. Po ostudzeniu dekorujemy według uznania.Smacznego!

Podobne przepisy

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!