1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
125 Gramów
cukier
20 Gramów
Przyprawa korzenna
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
miód
75 Gramów
masło
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rondelku roztapiamy miód, masło i cukier. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Gdy mokre składniki wystygną łączymy je z suchymi. Wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Powstałe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2,5 h.
  2. Dzielimy ciasto na 4 części. Rozwałkowujemy ciasto cienko na pół centymetra. Wycinamy za pomocą foremek lub szklanki ciastka.
  3. Pieczemy w temperaturze 200 st. przez około 10 minut. Po ostudzeniu dekorujemy według uznania.Smacznego!

Podobne przepisy

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Murzynek z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!