0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1.5 Szklanki
miód pszczeli
1 Szklanka
cukier puder
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
przyprawa do piernika
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na małym ogniu podgrzej miód z cukrem, przyprawami i masłem.
  2. Co jakiś czas zamieszaj masę, pilnuj, żeby się nie zagotowała.
  3. Gdy składniki się połączą, zdejmij naczynie z ognia i odstaw do ostygnięcia.
  4. Mąkę przesiej z sodą i solą, dodaj masę miodową i lekko roztrzepane jajko. Wyrób gładkie ciasto.
  5. Rozwałkuj je na grubość 0,5 cm i foremką wytnij różne kształty.
  6. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.

Opis

Szybkie delikatne smaczne.

Podobne przepisy

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Piernik na święta

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik na święta

Piernikowy Zakątek

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Piernikowy Zakątek

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Piernik z suszonymi śliwkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z suszonymi śliwkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!