Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pielmieni - to rodzaj pysznych pierogów (z Rosji)z dość luźnym farszem mięsnym. Potrawa typowa dla kuchni rosyjskiej. Zadomowiona w kuchni polskiej - zwłaszcza na terenach dawnego zaboru rosyjskiego.
100 | Mililitrów |
woda
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
2 | Szklanki |
mąka pszenna tortowa
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
2 | Sztuki | ||
25 | Dekagramów |
Łopatka wołowa
|
|
25 | Dekagramów | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |