Pieguski z groszkami kokosowymi

m7
Pieguski z groszkami kokosowymi

0

0 / 0

Gorąco polecam w ten zimny zimowy wieczór:)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

0.66 łyżeczka proszek do pieczenia

0.30 łyżeczka soda oczyszczona

2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. kolorowe pastylki czekoladowe

1 szt. masło roślinne

1 szt. jajko

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić cale jajko, wymieszać. Mąkę wymieszać z soda i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Wsypać groszki do ciasta.

2

Z powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej maka blasze.

3

Piec ok.10-15 min w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły