Pieguski z groszkami kokosowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieguski z groszkami kokosowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291946.jpeg&w=3840&q=75)
Gorąco polecam w ten zimny zimowy wieczór:)
0
0 / 0
Gorąco polecam w ten zimny zimowy wieczór:)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
50 porcji
Składniki
0.66 łyżecz. proszek do pieczenia
0.30 łyżecz. soda oczyszczona
2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. kolorowe pastylki czekoladowe
1 szt. masło roślinne
1 szt. jajko
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
1
Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić cale jajko, wymieszać. Mąkę wymieszać z soda i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Wsypać groszki do ciasta.
2
Z powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej maka blasze.
3
Piec ok.10-15 min w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.