Pieguski kukurydziane

m7
Pieguski  kukurydziane

0

0 / 0

Przepis znalazłam w jednej czasopiśmie trochę zmienił przepis po swojemu .

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 kost. margaryna mleczna

3 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. rodzynki

0.75 szkl. cukier

3.50 szkl. płatki kukurydziane

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. czekolada

20 dek. orzechy włoskie

0.50 szt. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Margaryną roztapiamy na małym ogniu i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pienistą masę . Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i wystudzoną margarynę mieszamy . Następnie dodajemy płatki kukurydziane . posiekane orzech oraz czekoladę można dodać również rodzynki . Mieszamy łyżką . Z masy forujemy nie duże kulki i lekko spłaszczamy widelcem . Ciastka będzie nam lepiej formować , jeśli za każdym razem dłonie będziemy zanurzać w zimnej wodzie . Ciastka układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach .Gotowe ciastka można polać polewą czekoladową .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły