0

Składniki

1 Kilogram
Jagnięcina
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
4 Łyżki
oliwa z oliwek
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Sztuki
papryka czerwona
0.5 Sztuki
papryka zielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udziec podziel na 4 porcje .
  2. Do brytfanny wlej olej , postaw go na kuchni i podgrzej .
  3. Następnie podsmaż w nim mięso z obu stron na złoty kolor .
  4. Paprykę , marchewkę i cebulę pokrój w grubsze plastry .
  5. Dodaj do mięsa , a następnie dopraw do smaku .
  6. Wrzuć listki laurowe .
  7. Całość podlej wodą i przykryj pokrywką .
  8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piecz około 90 minut .
  9. Obierz ziemniaki , pokrój na dłuższe ćwiartki i dodaj do mięsa .
  10. Piecz z jagnięciną przez następne 30 minut , aż ziemniaki będą miękkie .
  11. Danie podawaj na podgrzanym talerzu , udekorowane listkami rozmarynu .

Opis

Jeśli lubisz jedzenie o wyrazistym smaku to jest propozycja dla ciebie .

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz.

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!