Pieczony udziec jagnięcy

m7
Pieczony udziec jagnięcy

0

0 / 0

Jeśli lubisz jedzenie o wyrazistym smaku to jest propozycja dla ciebie .

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg jagnięcina

1 szt. marchew

1 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

4 łyżka oliwa z oliwek

0.50 kg ziemniaki

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. papryka zielona

Przygotowanie


1

Udziec podziel na 4 porcje .

2

Do brytfanny wlej olej , postaw go na kuchni i podgrzej .

3

Następnie podsmaż w nim mięso z obu stron na złoty kolor .

4

Paprykę , marchewkę i cebulę pokrój w grubsze plastry .

5

Dodaj do mięsa , a następnie dopraw do smaku .

6

Wrzuć listki laurowe .

7

Całość podlej wodą i przykryj pokrywką .

8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piecz około 90 minut .

9

Obierz ziemniaki , pokrój na dłuższe ćwiartki i dodaj do mięsa .

10

Piecz z jagnięciną przez następne 30 minut , aż ziemniaki będą miękkie .

11

Danie podawaj na podgrzanym talerzu , udekorowane listkami rozmarynu .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

949

kcal

Białka

64

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły