Pieczony udziec jagnięcy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczony udziec jagnięcy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F442-1702057501309.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli lubisz jedzenie o wyrazistym smaku to jest propozycja dla ciebie .
0
0 / 0
Jeśli lubisz jedzenie o wyrazistym smaku to jest propozycja dla ciebie .
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jagnięcina
1 szt. marchew
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
4 łyżka oliwa z oliwek
0.50 kg ziemniaki
0.50 szt. papryka czerwona
0.50 szt. papryka zielona
Przygotowanie
Udziec podziel na 4 porcje .
Do brytfanny wlej olej , postaw go na kuchni i podgrzej .
Następnie podsmaż w nim mięso z obu stron na złoty kolor .
Paprykę , marchewkę i cebulę pokrój w grubsze plastry .
Dodaj do mięsa , a następnie dopraw do smaku .
Wrzuć listki laurowe .
Całość podlej wodą i przykryj pokrywką .
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piecz około 90 minut .
Obierz ziemniaki , pokrój na dłuższe ćwiartki i dodaj do mięsa .
Piecz z jagnięciną przez następne 30 minut , aż ziemniaki będą miękkie .
Danie podawaj na podgrzanym talerzu , udekorowane listkami rozmarynu .